3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Okurková polévka

Název Množství a jednotka
hovězí vývar 1 l
kyselé okurky 4 ks
zakysaná smetana 1 ks
sůl
ocet
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Do předem uvařeného přecezeného hovězího vývaru přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky a povaříme doměkka. Přilijeme smetanu a polévku dochutíme solí a octem.


 


RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...